1ste sportdag voor kinderen en jongeren na orgaantransplantatie

Op zaterdag 24 mei 2014 vond de eerste sportdag van UZ Leuven plaats voor jonggetransplanteerden. In het sportkot van Leuven startte de namiddag met een interessante voordracht ivm de voordelen van lichamelijke activiteiten.

Volwassenen en kinderen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan, hebben meer kans op hart- en vaatziekten. Voldoende lichaamsbeweging en sport is echter een uitstekende manier om dit risico te verminderen. Bovendien komt het ook de algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid ten goede.

Uiteraard konden de deelnemers nadien proeven van een mooi aanbod van verschillende sporten.  Schaatser Bart Swings zorgde voor de nodige hulp en begeleiding van de skaters. Terwijl hordenloper Michael Bultheel de sportievelingen de knepen van het verspringen, kogelstoten en estafetteloop aanleerde. Het toetsen van evenwicht en behendigheid stonden eveneens op het programma.

Enkel gemotiveerde en glunderende gezichten van tientallen kinderen waren te bewonderen tijdens deze zonnige sportdag. Moe maar voldaan keerden ze huiswaarts met een welverdiend diploma.

We onthouden dat sporten niet alleen gezond is maar vooral heel leuk kan zijn ! Nog een dikke proficiat voor de deelnemers.

media_xll_6768179

© Vertommen

IMAG0261

enkele deelnemers tijdens het verspringen

Een reactie

  1. Wim Lahaye zegt:

    Dank aan het team van de UZ Leuven dat dit mogelijk maakte. Met OVNP willen we alle morele steun toezeggen aan initiatieven die lichaamsbeweging bij getransplanteerden stimuleren …

Plaats een reactie